Ако се улавяте да мислите: Само ако денят имаше повече часове...“, налага се

...
Ако се улавяте да мислите: Само ако денят имаше повече часове...“, налага се
Коментари Харесай

Време за четене: „Намери време“ ни помага да спрем разсейването, за да се фокусираме върху истински важните неща

Ако се улавяте да мислите:  „ Само ако денят имаше повече часове... “ , постанова се да спрете да реагирате пасивно на условията на актуалния свят и да започнете съзнателно да отделяте време за нещата, които имат значение.

За да успеем в това, на помощ идва книгата „ Намери време: Как всеки ден да побеждаваш разсейването, да презареждаш и да се съсредоточаваш върху в действителност значимите неща “ на Джейк Нап и Джон Зератски. Заглавието е по книжарниците у нас от издателство „ Прозорец “.

Джейк и Джон са помогнали на стотици хора да разрешат значими проблеми, като трансформират метода си на работа. Прекарали са години в опити със личните си привички, търсейки способи да усъвършенстват силата, фокуса и времето си. В тази книга са събрали най-ефективните тактики в ежедневна рамка от четири стъпки , която всеки може да употребява, с цел да възнамерява систематично дните си.

„ Намери време “ не е универсална формула. Вместо това предлага персонализирано меню от дребни препоръки и тактики, които да приспособим към самостоятелните си навици и метод на живот .

„ Намери време “ не е обвързвана с продуктивността и отмятането на повече задания. Нито пък предлага нереалистични решения, като да изхвърлите смарт телефона си или да се откажете от обществените медии. Да намерите време не значи да измененията коренно метода си на живот, а да извършите дребни промени в средата си, с цел да се освободите от непрекъснатата претовареност и разпръскване .

 книга Прозорец Издателство Прозорец

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР